joi, 10 februarie 2011

gomboti cu magiun - de post






Ddaca aveti pofta de ceva dulce si nu stiti ce sa faceti, va propun o reteta delicioasa si ieftina de post.
Sursa
Gomboti = galuste

Ingrediente:
  • 500 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • magiun de prune ( gem de prune)
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.
Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de sare, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia.
Lasam compozitia se se raceasca.
Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune magiun, dupa care modelam inapoi biluta.



Procedam la fel pana terminam compozitia.
Intre timp am pus pe foc o oala cu apa, cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, sunt gata cand se ridica la suprafata.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust si amestecam usor.
Galustele fierte le scoatem cu o paleta si le dam prin pesmet.
Sunt delicioase, nici nu zici ca sunt de post!
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Galustele sunt preferatele mele. Abia astept sa fac o portie :) Merci de receta.

    RăspundețiȘtergere
  2. alexandru, multumesc de vizita,ma bucur ca-ti plac, te mai astept si altadata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. hhmmmmm, o combinatie excelent de apetisanta, dulce si savuroasa, yummmy :D

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)