vineri, 15 iunie 2012

Tort de ciocolata

Azi nepotica mea implineste 10 anisori, asadar va poftesc la o felie de tort, care v-a fi degustat mai tarziu.
La multi ani Emy!!!!!



ingrediente:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • ~ 8 linguri cu varf de faina
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 cicolata cu lapte
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 4 linguri cu lapte
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolata alba
  • Capsuni pentru ornat - optional



Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 15 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 3.



Pregatim crema:



Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine-marine, dupa care o lasam la racit pana incepe sa se intareasca putin.

Intre timp mixam bine praful de crema cu laptele si zaharul, dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom, apoi mixam din nou pana la omogenizare. Dam la rece cel putin 30 minute.



Insiropam blaturile cu zeama de la compot sau cu un sirop facut din apa fiarta cu zahar , dupa care punem crema.

Pregatim glazura neagra:

Punem toate ingredientele la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde, pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca usor.

Intindem glazura peste ultimul strat de crema.

Imediat topim si ciocolata alba, dupa care cu o punga facem cerculete, incepand din mijlocul tortului, dupa care cu un cutit trasam liniute din mijlocul tortului spre exterior si apoi invers, astfel formandu-se acoladele.

Ornam cu capsuni.





12 comentarii:

  1. LA MULTI ANI.Sa creasca mare si sa fie fericita.
    Tortul arata minunat.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine poate arataaaa....La multi ani piticei !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa-ti Traiasca Nepotica si Matusa ca sa ne faca torturi bune! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani !
    Tortul arata demential . Bravo !:)

    RăspundețiȘtergere
  5. la multi anisori ,plini de fericire si succes . pupici (tortul arata bestial ,vreau si eu o felie mica ,pentru o furnica)

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani! sa va traisca si numa impliniri sa aveti.pupici.ms.pt bunbun.pop

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc tare tare mult, mii de scuze ca raspund asa tarziu, pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine arata! Cred ca nepotica a fost incantata!

    RăspundețiȘtergere
  9. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place cum l-ai ornat, cred ca a fost o petrecere foarte frumoasa

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)