luni, 28 iunie 2010

Cornuri surpriza




daca azi a fost ziua painicilor si a chiflelor, am strecurat si cate un cornulet surpriza, tot pentru doru, insa va servesc si pe voi cu mare drag

Ingrediente

pt cornuri:
  • 200 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • cateva picaturi de ulei
  • sare
  • 5 gr drojdie
pt umplutura surpriza:
  • carnati
  • smantana

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina.
Lasam coca la dospit 30 minute apoi acoperim vasul cu un prosop si il punem langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ), pana creste.

Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu smantana si punem cate o bucatica de carnat in mijloc, dupa care incercam sa aducem jumatate din dreptungi peste carnat.
Le punem in tava unsa cu ulei si le mai lasam 30 de minute la dospit dupa care le punem la copt la foc mediu cca 30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)