vineri, 2 aprilie 2010

Prajitura de post cu nuca si caramel


este o prajitura inventata de mine, iar azi am vr sa-l fac si pe sotul meu sa tina post si m-am apucat de dimineata sa fac prajitura, am zis eu ca poate asa il conving sa tina, insa nu am avut succes..prajitura a mancat-o, insa post nu a tinut:(

Ingrediente

  • pt blat
  • 4 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • o cana de ulei
  • 1/2 punga nuca de cocos galbena
  • esenta de rom
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • praf de copt
pt caramel:
  • 10 linguri de zahar
  • un pahar de apa
  • esenta de rom
  • un pahar de nuca macinata sau pisata
  • Portii: 0Portii: -
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

punem intr-un castron zaharul si apa, lasam putin pana se topeste zaharul, apoi punem uleiul, mixam bine, apoi punem si faina, dupa ce am omogenizat bine compozitia, punem praful de copt stins in otet, esenta, zeama de lamaie si nuca de cocos, omogenizam bn si dam la cuptor intr-o tava unsa si tapetata cu faina, pt cca 20 de min.

intre timp facem caramelul astfel:

punem apa intr-o oala mai mica, lasam sa fiarba putin, dupa care punem zaharul si lasam pana se formeaza un sirop, punem si esenta de rom, cand s-a in grosat siropul punem si nuca, lasam sa mai dea cateva clocote si luam de pe foc.

scoatem prajitura din cuptor si punem deasupra caramelul si mai dam la cuptor pt inca 10 min.

Tipsuri

  • 1am folosit nuca de cocos galbena pt a colora blatul.
  • 2se poate folosii orice culoare doriti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)